Важно: Възстановен е мостът над река Велека

06 Сеп 2023 16:58

За всички курортисти, които се намират в почивните бази на юг от Синеморец – до границата ни с Турция на юг, е важно да знаят, че от 14:30 ч. е възстановен обичайният маршрут по пътя 9901 от републиканската пътна мрежа, преминаващ през мост над река Велека, съобщи "Флагман".

Туристите да не търсят гористи алтернативни проходи и да не рискуват живота си и здравината на автомобилите си. Мостът е стабилен.

Не става ясно дали тежката верижна техника на АПИ е успяла да достави от Сливен т.нар. понтонен мост или укрепването е станало с друг инфраструктурен способ.Коритото на р. Велека е успокоено. Изтеглянето може да започне спокойно към Царево. Съветът обаче е да не се бърза, защото има огромен трафик по главния път в посока Бургас и може да се предизвика задръстване. Главният път е разчистен още вчера - докъм 19 часа, от паднали дървета, храсти, довлечен чакъл и дребна скална маса. Асфалтовата покривка е изсъхнала, няма опасност от "водни възглавници", но шофирайте внимателно, защото по този главен път се движат и големи машини на АПИ, ЕVN, Гражданска защита, Пътна помощ.