Костадинов: Българското правителство се е превърнало в креслив запалянко, който си навлича омразата и на двата отбора

13 Сеп 2023 12:57

Оставки „в името на оцеляването на българската нация, в името на националния интерес“, поиска „Възраждане“ в декларация от трибуната на парламента. „Българското правителство се е превърнало, за съжаление, в един креслив беззъб запалянко, който си навлича неприязънта и на двата отбора – на този, когото подкрепяме, и на неговия опонент", се посочва в текста. Според Костадин Костадинов държавническата воля изисква отговорно и мъдро поведение - „недостойните могат да направят едно-единствено достойно дело – да си подадат оставката, докато е време“, предават от БТА.

Всеки път нашият народ е изтръпвал болезнено, когато се е налагало да предлага „криворазбрано гостоприемство на неблагодарни съюзници и открити противници“, защото това „гостоприемство“ е откривало винаги пътя към окупацията и предателството на националния интерес, се казва в декларацията. Костадинов направи ретроспекции в историята ни като аргумент към думите си.

„Лакеите и слугите на западните сахиби сега се готвят да им предадат безвъзмездно българската земя, да им я предадат като техен имот. След концесиите и подаряването на природните ни богатства, сега е ред и на последните ни устои на националния ни суверенитет – поделенията и българските военни бази“, изтъкна Костадин Костадинов. Десетилетия наред управляващите ни превръщат в слаба военна микросила, като „нагло заявяваха, че „съюзниците ни“ ще ни пазят“, каза той.