Асен Василев се озъби на Радев: Не е в час с политическите процеси в страната

06 Ное 2023 12:19

"Г-н Радев не е в час с политическите процеси в страната. Ако сте наблюдавали последните 2 седмици имаше доста голямо напрежение между партиите, всяка партия се бори за нейния електорат и начина, по който вижда движението на страната напред. Единственото общо е, че гледаме да имаме нормална европейска държава, а не да гледаме на изток към Москва". Това каза на брифинг финансовият министър Асен Василев по повод думите на президента Радев от по-рано днес, че „в сглобката си нямат доверие, но са се стиснали здраво един за друг в името на оцеляването”, съобщават от БНТ.

"Хората успяха да изберат кметове, които да работят за подобряването на техния град. В различни градове това са представители на различни политически сили. ПП-ДБ на балотажа печели в няколко ключови града - София, Варна, Благоевград, Пазарджик. Това показва, че една голяма част от българските градове са предпочели да променят досегашния си модел на управление", допълни Асен Василев.

"На извънредно заседание Министерският съвет прие пакета от данъчни закони, които да бъдат изпратени към парламента.

Така че още този четвъртък да бъдат разгледани в Комисията по бюджет и финанси. След приемането на данъчните закони ще бъде фиксирана напълно и приходната част на бюджета и Народното събрание ще може да приеме и бюджета преди края на годината", каза още финансовият министър.