Александър Симов: Всеки проблем в управлението се превръща в политическа и обществена криза

26 Ное 2023 12:31

„Аз смятам, че това правителство ще падне поради една проста особеност. Ние живеем в една супер истерична политическа среда. Всеки проблем в управлението се превръща в политическа и обществена криза. Няма тема, която да не са превърнали в криза, това е прокризисно управление. За мен това е управление на задкулисието. Представят една красива опаковка и не знаеш какво има в нея, същото се оказва и този кабинет. Това правителство няма как да издържи, то е като някакъв хибрид, като нещо направено в епруветка, коментира в "Денят започва с Георги Любенов" Александър Симов, член на Националния съвет на БСП.

„Кои са основните опори, които го държат - евроатлантическата ориентация, танковете за Украйна, ще дадем малко пари за Страйкъри. И в цялото това уравнение, което държи правителството на власт, отсъстват хората, къде са тези, които трябва да са приемници на тази политика“, коментира Симов.

На въпрос възможно ли е БСП да търси пътища към властта той каза заяви:

„БСП няма да тръгне да се разбира с никой зад гърба на обществото. Ако искаме да си спестим нови бързи предсрочни избори, единствената работеща формула при толкова парцелиран парламент беше програмно правителство с ясен мандат и с ограничен срок на действие, за да са ясни няколко конкретни задачи. Алтернативата на това, е това, което имаме в момента“.

За да се приложи тази формула обаче, според Александър Симов са необходими нови парламентарни избори.