Нинова: В бюджета липсват политики, няма как да го подкрепим

28 Ное 2023 18:19

БСП няма как да подкрепи бюджета за 2024 г., защото в този бюджет няма политика, няма нищо. Да, има с над 1 млрд. лева повече за здравеопазването, но какво променя това? Здравноосигурените лица ще спрат ли да си доплащат в болниците; болниците ще спрат ли да бъдат търговски дружества? Нищо не се променя, този бюджет не променя модела. Това заяви в студиото на „Лице в лице“ по bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По темата с избора на председател на Столичния общински съвет Нинова посочи, че има три варианта за действие.

Първият е принципен и това е да бъде избран най-възрастният общински съветник за председател, в момента не знам кой е той. Вторият вариант е безпринципният, който имам усещането, че наблюдаваме, а именно със скрити договорки. И третият вариант, радикалният, е нови избори за общински съветници. При всички положения трябва да се вземат бързи оперативни решения, коментира Нинова и допълни, че от БСП няма да подкрепят кандидатурата на Борис Бонев.

Лидерът на социалстите внесе и повече яснота около новия лявоцентристки патриотичен фронт с участието на БСП и още 16 формации. По думите на Нинова в новата коалиция ще има партии, които споделят обща идеология.

В нея обаче няма да влезе „Левицата!“, тъй като Нинова обясни, че през цялата кампания формацията е работила срещу БСП.

„Левицата!“ не е поканена в този съюз. Левицата в почти цялата страна на тези избори работи срещу БСП – издигане на паралелни кандидати, които са членове на БСП, разцепление на структури на БСП. Играха грубо срещу нас“, разкри Корнелия Нинова.