Окончателно: Синът на пернишкия прокурор Бисер Михайлов – Васил Михайлов остава в ареста

29 Ное 2023 20:09
Окончателно: Синът на пернишкия прокурор Бисер Михайлов – Васил Михайлов остава в ареста Снимка: БГНЕС

Състав на Кюстендилския окръжен съд потвърди определението на Районен съд – Дупница, с което е оставена без уважение молбата на защитата и Васил Михайлов, син на прокурора от Перник Бисер Михайлов и той остава в ареста. Решението е окончателно, предаде БНР.

Нашумелият заради честите му явявания пред съдебни инстанции 20- годишен мъж от Перник е с мярка за неотклонение "Задържане под стража“. Той е привлечен от Софийска районна прокуратура като обвиняем за престъпление - закана за убийство към момиче, с което са имали интимна връзка.

На първа инстанция мярката беше потвърдена. Последва обжалване.

В мотивите си Окръжен съд посочва:

Съдът не намери основания да отмени протоколното определение на РС – Дупница, приемайки, че са налице всички законови предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение. Налице е обосновано подозрение за авторство на инкриминираното деяние, за което е бил привлечен, както и наличие на реална опасност обвиняемият да извърши престъпление. Във връзка с изтъкнатите от защитата нови обстоятелства, нито продължителността на срока на задържане под стража, който е по-малък от два месеца, нито здравословното състояние на обвиняемия, са от естеството да обусловят промяна на мярката за неотклонение.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Main Menu