Гроздан Караджов: В Конституционния съд ще има политически назначения

18 Ян 2024 09:06

Когато управляващата сглобка предварително се разбере кой кого ще подкрепи, това са политически назначения. Сглобката е решила кои ще бъдат назначени в Конституционния съд. Това заяви пред БТВ депутатът от "Има такъв народ" и бивш регионален министър Гроздан Караджов.

Нямаме представители на изслушването на кандидатите за Конституционния съд, каза Караджов и съобщи, че няма да присъства.

Не може състезание да е от двама души. Не може да има такова пародийно избиране, заяви той. Според депутатът политическите назначения не са съдебната реформа, за която се говори.

Караджов коментира и скандала със санирането: "Прави впечатление, че всички санирани блокове, които са панелни, ще станат най-висок клас А. При проверка, хората ще трябва да връщат пари", обясни Караджов. И така те ще плащат още 20%. Всеки апартамент ще трябва да плати по 4-5 хил. лв.

Дискриминацията на малките общини е другият скандал, каза Караджов. Една община като Смолян няма такива шансове, както София например, там няма гигантски блокове, каза депутатът.