Кирил Петков поиска незабавна смяна на състава на Комисията за защита на конкуренцията

31 Ян 2024 21:38

"Продължаваме промяната" ще инициира преговори за незабавна смяна на ръководния състав на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), който е с изтекъл мандат. Това обяви съпредседателят на партията Кирил Петков преди заседание на Националния съвет на формацията, цитиран от БНР.

Повод за действията им е, че са притеснени от медийна публикация, в която се казва, че се очаква утре КЗК да одобри сделката за придобиване на "Булсатком" от "Юнайтед груп", собственост на бизнесмена Спас Русев:

"За нас, когато се знае, че регулаторите трябва да бъдат сменени и когато знаем, че тука става дума за наистина докосване на хиляди български граждани и цените на тяхната телевизия, без бързо в последния момент с такава скорост да се взема решение - това е типичните решения на КЗК от миналото.

И ние вярваме, че реформата в КЗК трябва да стане много бърза, не трябва да чакаме нито ден повече. Смяната на КЗК и смяната на закона трябва да стане огромен приоритет. И ние ще говорим с колегите от ГЕРБ в утрешния ден, защото този тип решения за нас са опасни", каза Петков.

ПП започват преговори с ДБ за общо явяване на европейските избори, обяви още Петков. В партията ще бъдат организирани вътрешни избори за останалите кандидати в листата.

Петков отрече на президента Румен Радев да е било предлагано да стане част от т. нар. сглобка в управлението, каквото изявление направи вицепрезидентът Илияна Йотова:

"Наистина напоследък се чудя, има изказвания от сутрин до вечер по някакви такива завъртяни теми, в които няма нищо реално, поне от нашия гледна точка, но се хвърлят в медийното пространство. Имам чувството, за да се замъглява общественото мнение", коментира Петков.

Той отново настоя за реформи в специалните служби.

И още: ПП изразиха притеснение "от опити за ребрандиране на "Възраждане" като консервативна партия и се надяват, че ГЕРБ няма да бъдат заблудени".