Борисов: Кирил Петков ми помогна да разбера играта му, разказа на какво са ги учили в Харвард

23 Фев 2024 12:13

Бойко Борисов посети Варна. Тази сутрин лидерът на ГЕРБ смени ръководството на структурата в морския град. Създава се общинска структура на ГЕРБ-Варна с лидер Николай Костадинов, кмет на район "Владислав Варненчик", съобщават от novini.bg

"Изчаках няколко месеца след изборите, за да видя дали нещо добро се случва за Варна. Портних направи една грешка - влизане в междуличностни конфликти в един град, в който всички се познават", заяви Борисов.

"И Варна не може да остане в насипно състояние, в което в момента - бюджет няма. Във Варна много тарикати мислят, че са важни, но няма АМ "Хемус", няма стадион, няма мостове, няма нищо. И няма да има!", допълни той.

"Призовавам Васил Терзиев да започне работа за бюджета на София", заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов призова пред целия партиен актив Иван Портних да не се меси в работата на Варна: "С който и от двата кмета да бяхме играли във Варна, щяхме да победим, но Портних не заслужаваше това."

Меморандумът

"Забелязвам колко майсторски колегите лидери на други партии играят своята политическа игра. В същото време с колегите от ПП работихме много добре - с компромиси, но свършихме много работа. Мен няма да ме вкарате в разкриване на тайни, защото аз имам принципи. По никакъв начин не приемам да се обиждат хората."
"Промяната" сега се обърна - не било меморандум, а работен документ. Кирил Петков ми помогна да разбера играта му, защото ми разказа на какво са ги учили в Харвард. Слагаш една червена линия - мюретата, в случая ГЕРБ, се хвърля с нея - за външния министър, и взимаш всичко друго."

"Докато уж само се разменим, всички министерства и агенции ще останат в ПП. Евала на Кирил Петков, изигра обществото!"

Днес пък "Промяната" казаха, че не им се ходи на избори. А ми поставят ултиматуми в меморандума си, разкри Борисов.

"И сега те казват, че за да покажат колко голяма работа са, се отказват от поста външен министър, създават един министър по европейските въпроси, което е горе-долу същото. И всичко друго остава за тях. А днес чуваме, че Христо Иванов иска да е само с ГЕРБ. Ама нали искахте да ни изчегъртате", попита Борисов.
"Сега ПП казват, че другите партии нямат право да предлагат добри хора и добри експерти. ПП-ДБ искат да сложат НПО-кадри вместо избора на хората - всички останали партии. Фактически с този меморандум излиза, че неправителствените организации стоят по-високо от политическите партии. Ако е така - да си направим неправителствени организации всички. В този документ се казва да няма никой друг освен ПП-ДБ и ГЕРБ в избора на регулаторите."

"Тихомълком, докато ни пробутват меморандума си, Асен Василев сля "Митниците" - това малка агенция ли е?! АДФИ - и тя беше сменена."