Евродепутати за мигрантите: Тези, които вилнеят по улиците на София, нямат място тук

12 Мар 2024 10:48

Тези, които искат да получат убежище в Европейския съюз, не могат да имат криминално минало. При такива данни - да се връщат в страните, от които идват. Това заяви пред БТВ Андрей Ковачев от ГЕРБ/ЕНП по повод инцидентите с мигранти у нас от последната седмица.

Илхан Кючюк от ДПС/АЛДЕ призова да не се използва страховете на европейските общества, но и да не си затваряме очите за бежанците. Според него трябва да има скрининг и след това интеграция, защото Европа има нужда от работна ръка.

"Проблемът е, че полицейското присъствие е последващо. Тези, които вилнеят по улиците на София, нямат място тук, тези хора не искат да се вписват. Не може европейските политици да са наивни и да мислят, че вкарваме ИТ специалисти. Тези хора търсят социални помощи, повечето от тези хора не бягат от военни конфликти. Нелегалната миграция е рак. Решението е никакви социални помощи на калпак, нулева миграция и репатрация", разкри Ангел Джамбазки от ВМРО/ЕКР.

Проблемът е пълният провал на системата за сигурност, каза Елена Йончева от БСП/Прогресивния алианс на социалистите и демократите.

Трябва да има твърда граница и премахване на мигрантските центрове от градовете, допълни Джамбазки.