Тошко Йорданов: Ако сглобката пак се събере, ни чакат повишаване на цените на тока, горивата, овладяване на регулаторите

12 Мар 2024 18:11

Този парламент е изчерпан като морален кредит и най-правилното нещо е да има избори. Смятаме, че трябва експертен кабинет с широка парламентарна подкрепа и партиите, излъчили експертите, да носят политическа отговорност. Но не и в този парламент – този парламент приключи в момента, в който се създаде сглобката. Това сподели пред медиите председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов след консултациите при държавния глава, цитиран от novini.bg.

„В случай че не се сглобят наново, най-добре би било да се мине през нови избори и хората да пренаредят тежестта на партиите. Съмнявам се, че някой извън Лена и Киро си представя, че ПП-ДБ ще изкарат същия брой депутати след нови парламентарни избори. Така че партиите, дори да са същите, ще са с различна тежест и тогава може да се търси управленска формула“, допълни Йорданов.
Депутатът в общи линии обрисува апокалиптична картина за бъдещето на България, ако ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ успеят да се договорят за още девет месеца управление.

Ако сглобката отново се събере, ни очакват повишаване на цените на тока, горивата, партийно овладяване на регулаторите. Когато се разпаднат след девет месеца или след изборите в САЩ, ще трябва да оправяме една изключително затънала държава, която и сега е затънала, обясни той.

Тошко Йорданов отново подчерта, че държавата се нуждае от нови избори, защото този парламент е „морално и политически изчерпан“.