Карлос Контрера: Единствените бежанци, които са у нас, са тези от Украйна. Всички други са нелегални мигранти

14 Мар 2024 21:58

Бог да прости дядо Неофит. Винаги се сещам за един разговор, за който бяхме поканени на Софийската митрополия, за него беше изключително важно образованието - това, което ние даваме на децата. Разбира се, и ценностите. Със сигурност това съм запомнил от него. Иначе по отношение на смирението - не се вижда в последните години на нашия обществен живот, не само в политическия. Напротив, вижда се, че винаги се приема по-агресивното поведение. Това каза общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера в студиото на "Денят ON AIR".
По думите му обществото си определя водачите, но не е задължително това да бъде чрез избори.

"Ролята на тези хора на здравия разум в обществото е да се опитат да смиряват страстите и разумът да бъде водещ, а не емоциите. Напоследък политика се прави основно с емоции, а не с разум, което е грешка" допълни Контрера в ефира на Bulgaria ON AIR.
Попитан доколко сигурна е столицата ни в момента, той отговори: "Има твърде много проблеми и твърде малко решения, имаме една анархия, която шества и замете войната по пътищата. Това, което се случи с мигрантите, тяхното присъствие поражда притеснение в много квартали. Има редица престъпления, които са извършени точно от тези чужденци, които са влезли на българска територия незаконно".

Той е категоричен, че единствените бежанци, които са у нас, са тези от Украйна.

"Те дойдоха на граница със своите документи и влязоха по абсолютно легален начин в държавата. Това са бежанци, всички други са нелегални мигранти. Огромна част от тях са икономически мигранти, войната в Сирия приключи, война в Афганистан няма. Ердоган доказа, че умее и владее тази политика да насочва огромни маси от мигранти в едната или другата посока, а с това обръща цяла Европа", коментира общинският съветник.
Контрера е на мнение, че Европа е зависима от решението на една държава, която не е част от ЕС.

"Имаме хроничен проблем, имаме проблем с престъпността на мигрантите, имаме проблеми със сигурността - закачането на момичета, неприличните фрази към жени. Вербалният тормоз също е проблем. Някои линии на градския транспорт също са опасни, защото там се качват тумби от тези хора. Трябва да понесем отговорност и тези центрове да бъдат махнати от София", подчерта той.

Main Menu