Над 150 старинни монети откриха полицаи в джип в Пазарджишко

21 Мар 2024 16:20
Над 150 старинни монети откриха полицаи в джип в Пазарджишко БГНЕС

Голямо количество старинни монети и други културно-исторически ценности са иззети от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" към областната полицейска дирекция в Пазарджик и колегите им от Районното управление в Септември. Акцията е осъществена под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик, съобщиха от МВР.

154 старинни монети, няколко гривни, пръстени и 4 глинени съда са открити на пътя между Пазарджик и Белово при проверка на джип "Опел", шофиран от 59-годишен от Септември. Впоследствие в жилището на мъжа криминалистите намерили и иззели още 325 монети, 163 различни предмета и 29 фрагмента с белези на културно-исторически ценностиАртефактите са иззети, а мъжът е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура.

Припомняме, че днес бе съобщено и за разбита престъпна група, която се е занимавала с трафик на културни ценности в цялата страна.

Main Menu