Няма данни за загинали или пострадали българи при стрелбата в концертната зала в Москва

23 Мар 2024 07:52

По информация на посолството на Република България в Москва, до този момент няма данни за загинали или пострадали български граждани при стрелбата в концертна зала в Москва, съобщиха за БТА от Министерството на външните работи.

Посолството на Република България в Москва е в контакт с местните власти, следи ситуацията и е готово да окаже съдействие при необходимост, допълват от МВнР.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството на Република България в Москва, Руска Федерация на следния телефонен номер: + 7 495 234 02 26. Телефон за екстрена връзка: 007-910-457-2835. Сигнали може да се подават и на следния имейл адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Стрелба, последвана от огромен пожар в концертната зала с 6000 места "Крокус сити хол" снощи в Красногорск в Подмосковието, отне живота на най-малко 40 души. Ранените са 145 ранени. Сред пострадалите има и деца.

Според различни източници нападателите са били между трима и петима. Те са носели тактически униформи и автоматични оръжия. Първо са открили огън по охраната на залата, намираща се в Крансогорск, което е северозападно предградие на руската столица. След това нападателите са започнали да стрелят по зрителите, присъствали на концерт на групата "Пикник".

По последни данни на Министерството на здравеопазването от ранените 145 души в нападението срещу концертната зала "Крокус сити хол" в Подмосковието 115 души, в това число и пет деца, са хоспитализирани в болници. Според новинарския канал База в Телеграм загиналите в атентата вече са 62, предаде Ройтерс.

Main Menu