Славчо Велков: Извършителите на клането край Москва вероятно са наемници

24 Мар 2024 11:00

„Това е един мега терористичен акт. Нарича се така с оглед на резултатите, които се доближават до тези от оръжия за масово унищожаване. Особено по отношение на отзвука в глобалното информационно пространство. За минути това се превърна, както знаете, в предмет на глобалните медии.“

Това коментира в ефира на „Добро утро, Европа“ на "Евронюз България" експертът по сигурност Славчо Велков във връзка с атаката в Красногорск край Москва, при която загинаха над 140 души.

По неговите думи е изключително рано да се правят заключения за атентата на базата на информацията, с която разполагаме.

„Гледах този клип от „Ислямска държава“. Там също има много въпросителни. Разследването ще покаже, най-вече заради това, тъй като има реализирани, заловени, живи извършители“, посочи Велков.

Истинските мюсюлмани и практиката на терористичната „Ислямска държава“ не показва извършване на актове по време на свещения месец Рамазан. Затова казвам, че извършителите вероятно са наемници.„Те не бяха със закрити лица, с маски, забележете. Тези, които пуснаха клипа, са им закрили лицата, което означава не малко. Означава, че те не се крият. Обикновено „Ислямска държава“ при терористични актове е действала с маски. Това говори, че е твърде възможно това да не са бойци на ИД“, коментира още Велков.

Main Menu