Пуснаха снимки на Коцев в компанията на арестувания митничар

07 Апр 2024 13:06

Изтекоха снимки на главния секретар на МВР Живко Коцев в компанията на арестувания митничар Стефан Димитров.

Снимките бяха публикувани в социалните мрежи и от разследващия журналист Слави Ангелов. В петък пред БНТ Ангелов заяви, че е получил информация, според която имало доказателства, свързващи главния секретар с предполагаемата контрабандна схема на Николай Николов, по-известен като Паскал.

Вчера съдът остави в ареста шефката на Aгенция "Mитници" Петя Банкова и Стефан Димитров. Той е син на бившия директор на Агенцията по рибарство и аквакултури - Марин Димитров, който бе отведен в "Пирогов" по спешност. Николай Николов-Паскал се издирва. На няколко от публикуваните снимки Коцев е заедно с обвинените за контрабанда баща и син Стефан и Марин Димитрови. На една от фотографиите се вижда и бившият вътрешен министър Бойко Рашков от "Продължаваме промяната - Демократична България" в компанията на Стефан Димитров, Марин Димитров и Живко Коцев.

"Разследващите журналисти знаят много повече, отколкото казват. Ако кажат малка част от това, което знаят, то те носят наказателна отговорност", написа Слави Ангелов.

Прокуратурата твърди, че Стефан Димитров е използвал контактите си на високо държавно ниво, за да поддържа контрабандни канали, включително познанството си с арестуваната Петя Банкова.

Телефонът на Слави Ангелов е изключен, пише Нова телевизия.

Main Menu