Цончо Ганев: Това правителство не може да гарантира честни избори

20 Апр 2024 20:56

Не смятам, че това правителство може да гарантира честни избори. Това заяви Цончо Ганев - зам. председател на "Възраждане", по БНТ.

На въпрос как ще коментира предложението на служебния премиер Димитър Главчев да заеме и поста на външен министър, Ганев заяви:

"По-скоро Бойко Борисов му е вменил и тези задължения. Борисов и Пеевски това е правителството, с бледо участие на ПП и ДБ с няколко министри, разбира се, има и един на президента. Четири човека, лично избрани от Петков и Денков, са министри."

"Главчев може само да иска да променя нещо, но без подписа на президента не може да променя нищо", подчерта зам.-председателят на "Възраждане".

"Като опозиция инициирахме искане за сваляне на правителството. Убедихме БСП и ИТН да се включат. Интересно е, че ПП-ДБ по всички студиа обясняват, че те са опозиция и искат това правителство да не е в този вариант, защото е прекалено близко до ДПС и ГЕРБ. В същото време не се подписват и не искат да свалят правителството.
За пореден път показаха истинското им лице, те са малкият партньор на ДПС и на ГЕРБ", допълни той.

Цончо Ганев подчерта, че от "Възраждане" многократно са предупреждавали за предстоящата конституционна криза.

"От първия ден, в който падна правителството на ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ видяхме, че ние сме на прага на конституционна криза. Нещо, за което нашите юристи ги предупреждаваха още, когато се променяше Конституцията."

Main Menu