Костадинов: Категорично сме против Главчев да стане и външен министър

21 Апр 2024 11:55

Категорично не одобряваме тази идея. Това заяви пред БНР лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който коментира предложението на служебния премиер Димитър Главчев той да поеме и Министерството на външните работи.

„Това е опит да се санира провала на служебния кабинет“, смята Костадинов.

Той посочи, че вотът на недоверие към служебното правителство, предложен от „Възраждане“ и подкрепен от БСП и „Има такъв народ“, е абсолютно допустим. Според Костадинов, ако бъде успешен, трябва да има нов служебен кабинет. „Конституцията е достатъчно ясна в този случай. Просто намалява списъка, съставен от "Продължаваме промяната-Демократична България", защото това бяха техните конституционни промени. Да, ГЕРБ и ДПС ги подкрепиха, но това са поправките на ПП-ДБ“, припомни лидерът на „Възраждане“.

„Нашата е цел е да спечелим изборите, за това ще се борим на идващите два вота – парламентарния и европейския“, коментира Костадинов за предстоящите на 9 юни избори „две в едно“.

Костадинов посочи още, че една от целите на формацията е предоговаряне на Европейския съюз и членството на България в него, защото, по думите му, той не функционира в полза на хората.