Симеон Дянков: Кирил Петков е ерудиран човек, бил е сред отличниците на Харвард

24 Апр 2024 20:10

За мен най-добрата коалиция след изборите би била тази между ГЕРБ и ПП-ДБ. Сега може и да не си говорят много, но очаквам, че след вота отново ще седнат да преговарят. Втори вариант за коалиция, поне според мен, би бил между ГЕРБ, ДПС и ИТН. Това коментира бившият финансов министър Симеон Дянков в ефира на NOVA NEWS.

Дянков смята още, че е дошло време в България да се направи сериозна пенсионна реформа, защото последната такава е от времето на Иван Костов.

Що се касае до данъчна реформа, бившият финансист №1 на държавата отбеляза, че „не би променил нищо в сегашния данъчен модел“, но предупреди, че сме влезли в ситуация на хронични дефицити. В тази връзка той се обяви и против премахването на плоския данък.

Симеон Дянков сподели по адрес на съпредседателя на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков, че негови колеги, преподаватели от Харвард, не са спестили суперлативите си по него.

От тях знам, че той е бил отличен студент. Лично за мен Кирил Петков е един ерудиран човек и успешен политик и силно се надявам да продължи да се бори, разказа Дянков.

Бившият финансов министър напомни, че влизането в Харвард е изключително трудно и малцина са тези, които стават възпитаници на един от най-престижните университети в света.

Main Menu