Георги Свиленски: Маските паднаха - Ваня Григорова и Мая Манолова ще бъдат поредната патерица на ГЕРБ

26 Апр 2024 16:37

Ваня Григорова е използвана, за да бъде патерица на Бойко Борисов в бъдещия парламент.

Така зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски коментира думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че в следващия парламент може да има по-различна ситуация заради Ваня Григорова и че тя е реалният победител на изборите в София, съобщи БНР.

Според Свиленски това е признание, че Борисов е работил за нейната кампания в столицата на местните избори миналата година.

"Преди два дни падна маската на Елена Йончева и зависимостите от Делян Пеевски и ДПС. Днес падна маската и на Ваня Григорова и зависимостите от ГЕРБ и Бойко Борисов. Ваня Григорова му трябва в българския парламент, за да бъде негова патерица, защото Ваня Григорова и Мая Манолова взети заедно ще бъдат поредната патерица на ГЕРБ в българския парламент, опитвайки се да оцелее още няколко месеца било то в управление или в някаква поддържаща роля", коментира той.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи като "предизборна интрига" твърденията, че се готови за следизборна коалиция с ПП-ДБ.

"Нека да изчакаме изборите, да видим как хората ще се произнесат, но отсега да знаем едно - нашият изконен опонент беше, е, и си остава паралелната държава, задкулисието, чиято еманация, създател, поддръжник и развиващ във всякаква роля е ГЕРБ и Бойко Борисов във всичките му съчетания - с Делян Пеевски ли ще е, с Христо Иванов ли ще е, с Кирил Петков ли ще е, това е проблемът", заяви Нинова, която представи отчет за свършеното в 49-ия парламент от социалистите.

Main Menu