Кирил Петков: Не съм викан на разпит от прокуратурата

01 Май 2024 22:04

В прокуратурата тече проверка извършени ли са документни престъпления, свързани с Кирил Петков и Лена Бориславова.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков каза пред бТВ, че не е бил викан на разпит от държавното обвинение за това дали той, Лена Бориславова и Никола Минчев са фалшифицирали документи, с които Петков да бъде освободен от Управителния съвет на сдружението "Да запазим Корал" в периода, в който влиза в политиката.

Твърденията се появиха в разследване на сайта Bivol.

„Ще съдействаме и на прокуратурата и на ДАНС, защото никой не е над закона. В едно съм сигурен – когато преди 3 години аз съм излязъл от едно зелено НПО, за което съм се борил да спася един плаж, три години по-късно това да излезе в общественото пространство не е нищо повече освен компромат“, обясни Петков.

По сигнал от председателя на Управителния съвет (УС) на сдружение „Да запазим Корал“ Атанас Русев е образувано досъдебно производство.

Според журналистическото разследване подписът на Атанас Русев е бил фалшифициран, за да се направи пълномощно, с което Лена Бориславова да се разпорежда.

Целта – през 2021 г. от УС на неправителствената организация да излезе Кирил Петков, за да бъде назначен за служебен министър на икономиката.