Атанас Зафиров (БСП): Оставката е личен акт, грешки в кампанията няма

12 Юни 2024 08:36

Оставката на г-жа Нинова е искрена, не сме коментирали дали пак ще се кандидатира. Трябва да я попитате нея. Това заяви Атанас Зафиров в ефира на Нова телевизия.

По думите му така или иначе мандатът на Нинова изтича, по нашия устав има право да се кандидатира. Не е такъв редът, че да я предлагаме пак. Ситуацията е напрегната, оставката е личен акт, надявам се, че тя е осмислена от г-жа Нинова. Грешки в кампанията не бяха допуснати, каза той.

Що се отнася до изгубените гласове, той заяви, че не само те губят гласове. "Вземат се мерки", каза Зафиров.

"Ръководството е в процес на довършване на мандата. Ще бъдат сменени всички ръководства вътре в партията", обясни още той.

На партията ѝ е нужна консолидация. Надявам се новото ръковдство да подаде ръка на всички. В лявото нищо не може да се случи без БСП, уточни Зафиров.

"Ако някой си въобразява, че БСП е отслабена и ще бъде лесна плячка - това няма да стане. БСП няма да се разпадне, ще си вземем поучки и няма да допуснем БСП да бъде овладяна", отсече Атанас Замфиров.

Той отсече, че няма да подкрепят Борисов. "Ако се предложи експертен кабинет, ясно разграничен от партиите, не би трябвало да има значение кой е носител на мандата", обясни още той и добави, че това, което казва в момента е условно.