Румен Радев отговори на Пеевски: Не коментирам паник атаките му! Тук думата има медицината

12 Юни 2024 12:22

Очаквам задълбочен и откровен анализ от участниците в изборите защо изгониха избирателите от урните. Не коментирам паник атаки, думата има медицината. Как да го свикам - те едните лидери се скриха във Фейсбук, другите се разбягаха по селата, други хванаха гората - чакам ги да се върнат!

Това заяви президентът Румен Радев от Шабла.

На въпрос кога ще свика 50-ото Народно събрание и кога ще започне консултациите за кабинет, президентът отговори така:

"Как да го свикам - те едните лидери се скриха във Фейсбук, другите се разбягаха по селата, други хванаха гората - чакам ги да се върнат!", посочи държавният глава.

Отказът на мнозинството български граждани да вземат участие в тези избори е ясен показател, че те не се идентифицират, както с предизборните послания, с черния ПР, който се разгърна активно в тази кампания, и най-вече с поведението и действията на партиите след изборите. Това заяви пред журналисти президентът.

Не коментирам паник атаките, на който и да е политически лидер. Тук дума има медицината. Така държавният глава коментира обвиненията на лидера на ДПС.

Веднъж вече предотвратих опит на Радев да се инсталира на гърба на хората като политически властелин с проект “Трети март”. И сега няма да допуснем това да се случи и го гарантирам като лидер на ДПС. Така изригна Делян Пеевски срещу Румен Радев, призовавайки всички „евроатлантици на разговор за бъдещето на България“.

Държавният глава присъства на деня за високопоставени гости на съвместните бойни стрелби „Шабла 2024“. Учението се състои на зенитния полигон на Военновъздушните сили „Шабла“.