Николай Марков не иска да се хвъря "гол в банята", от "Величие" ще изслушат ГЕРБ

15 Юни 2024 21:12

Изненадата на тези избори - "Величие" са готови да участват в изслушване преди същинските преговори за бъдещо управление, но искат да се спре военната помощ за Украйна.

"Има покана за изслушване, а не покана за преговори. Ние не знаем какво ще правят, за да преговаряме. Искаме да разберем каква е позицията на тези, които ще формират правителство по темата Украйна. Нашата позиция е, че това са два братски народа, които воюват в една глобална война и нас не ни устройва нито да умират украинци, нито руснаци. Нито смятаме, че българи трябва да отидат да умрат там също. Това е нашата позиция", каза съоснователят Николай Марков пред БНТ. Формална логика пък било, че ако не си излизане от НАТО и ЕС, то си за Русия.

Военната помощ към Украйна трябва да спре, всички други помощи не. Войната става с оръжие, колкото повече оръжие има, толкова повече трупове ще има. Българските граждани плащат единствени оръжията за Украйна, обясни още той.

"Толкова му е акъла на г-н Мирчев, той и затова не влезе в парламента, но не може да го разбере. Човек е толкова голям, колкото му е голям акълът, каза той повод сигнала до ДАНС. И обясни, че е ако е шпионин няма да го каже. Това пък било доносничество, което той нямало да направи. Не съм готов да се хвърля гол в банята и логично да изслушам какво искат да кажат ГЕРБ и какви намерения имат. Ще съобщя на моите съмишленици какво е станало и това е логично", обясни още той.

И обясни, че няма да саботират първото заседание на Народното събрание. Военните пък го знаели поименно и му отдавали чест.