Борисов обвини ПП, че хвърля държавата в хаос

19 Юни 2024 10:49
Борисов обвини ПП, че хвърля държавата в хаос БГНЕС

Всички партии трябва да се смирят, това, което стана означава, че партиите не разбраха урока на българските граждани. Това каза в кулоарите на парламента Делян Пеевски.

"Смятам, че Рая Назарян да бъде подкрепена, правилно е първата сила да получи председател на Народното събрание. нови избори няма да ни доведат до нещо по-добро", допълни съпредседателят на ДПС.

Сега на ход е Бойко Борисов, който трябва или да потвърди решението си, което обяви преди ден, че ако няма избран председател на парламента от неговата партия, няма да има и правителство. Или да го забрави и да приеме друга кандидатура за този пост.

Пред журналисти в парламента Борисов заяви: "Това, което чух в изказванията говори, че партиите не са си взели поука от изборите. Сега виждаме една безотговорна ПП, която иска да хвърли държавата в хаос".

Според него, ГЕРБ няма да направи крачка назад, защото най-голямата партия получава поста на председател на Народното събрание. "Ние само с ДПС не можем да направим коалиция, в парламента няма отговорни партии. Правителство с повече партии може да се направи. Всичко, което постигна правителството на Денков е с подкрепата на ГЕРБ".

Той поиска сега ПП да върнат това, което ГЕРБ е направил за правителството на Денков.

"Денков излъга, никакво ДПС не е участвало в преговорите за ротацията", каза още Борисов. Според него, има смисъл само управление с първите три партии.