Жегата продължава в цялата страна

22 Юни 2024 06:35

Горещото време ще се задържи и днес, като вече в цялата страна е в сила предупреждението от първа степен. Има опасност и от пожари, предаде БНТ.

Между 34° и 39° ще са максималните температури, в Източна България - малко по-ниски, в София - около 34°.

След обяд над планинските райони ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток.По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 26° и 28°.

Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините ще е слънчево, с повече облаци в следобедните часове. На отделни места в масивите от Западна България ще превали и прегърми.Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, а температурите ще останат без съществена промяна.

В неделя ще остане слънчево и горещо. Изолирани краткотрайни следобедни превалявания са възможни в планините в Западна България. В началото на следващата седмица в низините ще се задържи горещо, но ще започне понижение на температурите. Повишава се и вероятността за интензивни краткотрайни валежи, с локални значителни количества, гръмотевични бури и градушки.