Борисов за снайперистите: Заплахата идва заради войната в Украйна

26 Юни 2024 11:21

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов е информиран за "сериозна заплаха (срещу него, б.ред.) от една от най-влиятелните служби в света". Според него това е знак, че заплахата е заради войната в Украйна. Той заяви, че не е говорил с ДАНС и МВР, но се надява, че те са взели мерки.

Коментарът му в парламента бе заради информацията, че е пазен от снайперисти.

"Заплахата е заради Украйна, аз така го оценявам, затова една от най-влиятелните служби дава сигнал. Няма от къде другаде да дойде заплахата. И тази служба, която ни информира, вече ми говори, че трябва да бъдем внимателни. Няма да променим курса си (спрямо войната в Украйна-б.р.), но ще внимаваме", коментира лидерът на ГЕРБ в кулоарите на парламента.

По време на консултациите при президента Атанас Атанасов от ПП-ДБ заговори за снимки на снайперисти по оградата на двора на Бойко Борисов и попита президента дали тези мерки са взети от комисия, в която двама от ръководителите са назначени от него.

По-късно бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че "има реална заплаха за живота на Борисов, щом го пазят снайперисти".

Борисов заяви, че бил притеснен от медийни публикации, в които се посочва, че заплахата за живота му идва от Делян Пеевски.

"Притесни ме това, че вчера в две медии излезе, че заплахата идва от Пеевски. Всичко бях чувал за Пеевски, но това ми дойде в повече и ме притесни. След като се разделихме в парламента, всеки си отиде при партията, при избирателите и нито сме се чували, нито сме се виждали. Освен това ГЕРБ и ДПС са коренно различни партии и клишето да ни опаковат в едно просто няма да го видите", каза лидерът на ГЕРБ-СДС.

Той заяви, че партията му има най-много сходства с ПП-ДБ, по други теми имат сходства с "Възраждане".

По отношение на съставянето на правителство, Борисов заяви, че ще предложи правителство на отговорността и то ще бъде на малцинството. Лидерът на ГЕРБ беше ясен, че не иска други депутати, въпреки че не му достигат шест. "ГЕРБ ще представи правителство на малцинството. Това правителство ще бъде изцяло на ГЕРБ, това искат нашите избиратели. По никакъв начин не желая никой от другите партии, защото знам какво ще кажете, че някой ги е напазарувал. Аз никога не съм участвал в такива разговори. Това е лъжа- никой от ГЕРБ не е говорил с другите партии", категоричен бе Борисов.

Той отново повтори, че всички се готвят за избори, защото "няма от къде да дойдат тези шест човека". Според него, ако се направи правителство с 68 депутати, "то ще бъде непрекъснато изнудване".

Лидерът на първата политическа сила коментира и появата на Брендо с думите, че "е хубаво, че той е жив и сам ще каже как е дошъл в България".

Преди два дни обявеният за международно издирване Евелин Банев-Брендо се е предаде доброволно на полицията. Банев се е яви с адвокат пред Софийския затвор. Той има издадени присъди в България, Румъния и Италия. Брендо поиска да излежи присъдите си в български затвор.

Борисов коментира и думите на новия македонски премиер Християн Мицкоски, който, при встъпването си в длъжност, заяви, че българите няма да бъдат вписани в македонската конституция.

"Ако има правителство, ще проведем разговори с Мицкоски. Трябва да се смирят и да бъдат отговорни", каза Борисов.