Лена Бориславова: Борисов седем пъти е доказал, че е неспособен да съгради и гарантира управление на България

03 Юли 2024 19:36

В ефира на "Лице в лице" по bTV Лена Бориславова от ПП обясни, че решението им да не подкрепят проектокабинета “Желязков” в никакъв случай не е действие напук, цитирана от novini.bg.

И обясни обективните факти, поради които са гласували “против” предложения от ГЕРБ състав на кабинет. “Не можем да подкрепим правителство, чийто състав е 50% министри, свързани с Пеевски, 50%, а останалата половина - министри, провалили се в предишни правителства на ГЕРБ”.
Поименно тя посочи Делян Добрев и Николай Нанков. Също и Калин Стоянов, когото нарече “вреден за вътрешната сигурност на страната”.
По думите ѝ Бойко Борисов е успял да провали работеща форма на правителство (бел. ред. Денков-Габриел) и седем пъти е доказал, че е неспособен да съгради и гарантира управление на България.

“Когато го правиш, защото си зависим от Пеевски и защото рискуваш собствената си сигурност, трябва да знаеш каква е отговорността и да я понесеш. Пеевски дори в момента няма контрол върху цялата парламентарна група на ДПС”, тълкува Бориславова разцеплението в ДПС и новосформиралите се лагери в партията.
Логиката на Бориславова е, че това показва, че Делян Пеевски е слаб лидер. Слави Трифонов тя определи като човек с голямо его, който “само мисли как да овладее ресурс”.
“Приоритетите ни не съвпадат с тези на “Възраждане”, категорична беше Лена Бориславова.

Тя анализира и обясни похвата, който лидера на “Възраждане” - Костадин Костадинов, използва. “Манипулативно говорене с разпространяване на руски опорки, с които да подведе обществото”, оцени тя.