Седем области имат нови управители - четирима са от ГЕРБ, трима - от ДПС

03 Юли 2024 20:04

С решение на правителството са назначени седем нови областни управители на областите Враца, Монтана, Разград, Смолян, Стара Загора, Шумен и Ямбол като досега заемащите длъжността са освободени.

Николай Николов е назначен за областен управител на област Враца. Той е финансист с административен опит в областната администрация. От 2023 г е заместник областен управител на Враца.

Калин Хайтов е новият областен управител на област Монтана. Досега той заема длъжността заместник-областен управител в същата област и е бил преподавател в професионалната гимназия "Проф арх Стефан Стефанов". Завършил е Русенския университет "Ангел Кънчев".

Севджан Съдкъев е назначен за областен управител на област Разград. Той има магистърска степен по индустриален мениджмънт и богат административен опит.

Румен Пехливанов е новият областен управител на област Смолян. Пехливанов е икономист с дългогодишен управленски опит включително като кмет на община Рудозем и председател на общинския съвет в същата община.

Методи Марков е назначен за областен управител на област Стара Загора. Той е магистър по публична администрация от Академията на МВР с дългогодишен опит в системата на МВР и зам-кмет на община Мъглиж.

Бейнур Ахмед е назначен за областен управител на област Шумен. Той има 15 години опит в общинската администрация и е работил като главен секретар на Областната администрация Шумен.

Николай Костадинов е новият областен управител на област Ямбол - юрист с опит в Инспекция по труда и заместник областен управител на Ямбол от 2023 г.