Виктория Василева: Искат да ме убият

04 Юли 2024 19:18

Не знам кой иска да ме убие, но мога да кажа, че заплахите са няколко. Сигнализирала съм компетентните органи и очаквам от тях да преценят доколко реална е заплахата и дали ще ми назначат охрана. Това обяви в интервю за NOVA NEWS народният представител от „Величие“ и зам.-председател на парламента Виктория Василева.

По думите ѝ още от първия ден на 50-ото Народно събрание парламентарната група на „Величие“ е била подложена на безпрецедентен натиск от медиите.

Това създаде невероятно трудна атмосфера за работа в парламентарната ни група. При нас повечето са нови лица в политиката и тази атмосфреа беше шокираща за тях. Аз ги възприех по-нормално, защото съм свикнала на подобни удари, но това извади някои хора от равновесие и емоциите взеха връх, допълни Василева.

Относно вчерашното гласуване на проектокабинета „Желязков“ тя посочи, че заради едно „недоразумение“ са тръгнали измислените слухове, че във „Величие“ имало „купени“ и „пробити“ депутати, което не отговаряло на истината.

Василева поясни, че единствената покана за разговори с тях дошла от контактната група на ГЕРБ-СДС, но отказали, тъй като искали да разговарят с лидера на партията Бойко Борисов, който не приел подобна среща.

На въпрос дали има риск парламентарната група на „Величие“ да се разпадне, Виктория Василева отговори, че това зависи от самата група. Тя все пак уточни, че при тях в действителност има сериозно напрежение и конфликти