Костадин Костадинов: Разпадът на ДПС е една от най-добрите новини

11 Юли 2024 20:05

„ Разпадът на ДПС е една от най-добрите новини за последните 35 години в България. Случва се друго нещо, което е полезно. Не мога да кажа дали това, което се случва в ДПС, усложнява или улеснява процеса по създаване на редовно правителство, защото не вярвам ДПС да подкрепят правителство, на която и да било от политическите сили в парламента.“

Това каза в предаването „Лице в лице“ лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Той каза, че никога не е имал общо с партия „Величие“, но познава идеолога ѝ Ивелин Михайлов още откакто е започнал проекта на „Историческия парк“ в Неофит Рилски.

„Нямам конфликт с Михайлов. Много по-важното е, че 99 хил. български граждани, които гласуваха за тази формация, в момента се чувстват излъгани, омерзени и опозорени. Възможно е една част от тези хора никога повече да не отидат да гласуват. А ние политиците се борим за избирателна активност. Само и единствено свободният човек отива да гласува и само той управлява съдбата си сам“, обясни още Костадин Костадинов.

„Българската политическа система беше и продължава да бъде смазвана от два тежки камъка – това са ГЕРБ и ДПС. В последните три години ние сме в сериозна политическа криза – криза на статуквото. То отказва да изчезне и да отиде в миналото и е достатъчно силно, за да не допусне да бъде изместено напълно. С разпадането на ДПС има много добра възможност да се разсече този възел, който буквално души българския народ“, посочи лидерът на "Възраждане".