Мая Манолова: Шансът на лявото е да се преоснове

19 Юли 2024 18:49

Обединение не е достатъчно, а преосноваване в ляво. Не искам да персонализирам проблема, но когато Корнелия Нинова се е капсуловала и е докарал партията до незавидното 5-то място, е време да си ходи. Необходима е нова платформа, нови лица, дори ново име. Шансът на лявото е като се преоснове. Първата стъпка ще бъде събиране на формации в ляво. Това заяви лидерът на "Изправи се, България" Мая Манолова и част от „Левицата“ в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Стъпките могат да са много радикални. Старите лидери трябва да направят крачка назад, за да дадат шанс на новите лица“, смята тя.

„Това, което не можеше да се случи с Нинова, която се смяташе за самодостатъчна, е смяна. Новото ръководство на БСП излезе от хипнозата на Нинова. Те осъзнават, че трябва да има голямо ляво обединение“, заяви Манолова, цитирана от novini.bg.

„Слагаме категорична линия на всякаква колаборация със статуквото в лицето на ГЕРБ и ДПС. Изведохме принципни позиции. По отношение на президента Радев – принципа на честно и коректно управление. Социалните теми – антимонополи, защитата на гражданите срещу банки, колектори, ЕРП-та, мобилни оператори, за зелените политики и т.н.“, каза още лидерът на "Изправи се, България“.