Откриха още едно тяло в Елин Пелин

28 Юли 2024 08:59
Откриха още едно тяло в Елин Пелин Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Калин Стоянов дава актуална информация за ситуацията след взрива в Елин Пелин. Открита е трета жертва в близост до входа на склада, предаде БНТ.

"За съжаление трето денонощие сме свидетели на гърмежите. Най-хубавото е, че се влезе в склада и действително има доста стока вътре. Колегите от отряда успяха да обезопасят самия склад. Реално стените му са изключително здрави", каза Калин Стоянов. В днешния ден се очаква да пристигнат следователи и прокурор.

Обезопасен е складът с високотехнологични изделия край Елин Пелин, съобщи пред журналисти вътрешният служебен министър Калин Стоянов, който е в село Гара Елин Пелин. Според него няма как да има оцелели след взривовете, които, по думите му, все още продължават. Открито е още едно тяло, потвърди БТА,

Гърмежи е имало и вчера, когато когато със специализирана техника са влезли от отряда за борба с тероризма. СОБТ влезе с тежко оборудване, огледаха склада, от който изпитваме страх да не се случи нещо, в него има високотехнологични изделия най-висок клас, обясни Стоянов. Колегите успяха да обезопасят самия склад, стените му са изключително здрави ,спазени са всички изисквани, уточни министърът. Компрометирана е била само входната врата, която е с ролетна щора. Сега около 9:00 часа се очакват на място следовател или прокурор, стана ясно още то думите на вътрешния министър.

Очакваме реално синът на собственика да е един от хората, които са останали в складовете, посочи Стоянов.

"Днес очакваме на място следовател и прокурор и ще бъде взето крайното решение за започване на първоначален оглед. За съжаление в близост до входа на склада се вижда труп, който днес ще направим всичко възможно да бъде фиксиран съобразно правилата…Предстои да се вземе решение за действия на пожарната, но все още е опасно", каза министър Стоянов, цитиран от БНР.

Още един човек остава в неизвестност, най-вероятно той е в помещението, откъдето са започнали взривовете и където всичко е разрушено – дебели стени и бетонни плочи са изхвърчали на до 10 м, взривовете са били много сериозни, допълни той. Както и по-рано идентифицираните жертви засега са само две – доц. Шишков и дъщеря му, каза вътрешният министър, който поднесе съболезнования на близките на жертвите на трагичния инцидент.