Катастрофи затапиха магистрала Тракия

10 Авг 2024 13:24

Три катастрофи ограничават движението по магистрала Тракия, трафикът в посока Бургас се извършва по обходен маршрут, съобщи МВР.

Маршрутът е през пътен възел "Войводиново" - път I-8 Пловдив - пътен възел "Чирпан", обясниха от МВР. По данни на Областната дирекция на полицията в Пловдив едната от катастрофите е станала около 8:30 часа тази сутрин, лек автомобил се е ударил в мантинелата, като по предварителна информация няма пострадали. От МВР уточниха, че се съобщава само за материални щети.

За другите две катастрофи на този етап няма по-подробна информация.По-рано днес от АПИ съобщиха и за пътно произшествие при 166 км на АМ "Струма" в посока Кулата. От МВР обясниха, че движението е ограничено в скоростната лента поради пътен инцидент, при които има само материални щети.

 

Само до обяд в пловдивския участък на автомагистрала "Тракия" стана общо 6 катастрофи, съобщиха от пловдивската полиция.

Освен първоначалното произшествие, станало около 8.30 ч., при което автомобил се е блъснал в мантинела в района на 150 км на магистралата, наблизо са настъпили още пет катастрофи. Две от тях, край 146 км и 144 км, са верижни - съответно с 4 и 3 МПС, които предстоят да бъдат изтеглени от пътното платно.

Трима участници в други две катастрофи са откарани в болница за прегледи.

Минути преди 12.30 ч. движението бе освободено и образувалата се колона от автомобили започна да се изтегля.

От пловдивската полиция апелират водачите да бъдат с повишено внимание и да се движат със съобразена скорост.