Възраждане номинира Виктор Папазов за еврокомисар

28 Авг 2024 18:41
Възраждане номинира Виктор Папазов за еврокомисар БГНЕС

Виктор Папазов е номинацията на Възраждане за еврокомисар. Това заяви на брифинг заместник-председателят на партията Цончо Ганев.

По думите му партията издига човек, който ще защитава националните интереси. Той отбеляза, че Виктор Папазов е доказан професионалист. Той е човек икономически опит, създател на фондовата борса в началото на 90-те години, добави Ганев.Депутатът недоумява защо правителството отказа да поеме отговорност и да назначи еврокомисар.

Според него този мач е предварително решен, но Възраждане са длъжни да дадат алтернатива. Всички други номинирани са хора от "политическата класа", подчерта Цончо Ганев.

Двете номинации, които България ще излъчи, не означава автоматично назначаване. Вече сме изпили горчивата чаша номинации на ГЕРБ да бъдат връщани, добави той.

Народният представител отправи и критики към Европейската комисия и нейния председател Урсула фон дер Лайен. По думите му Възраждане не само не подкрепят ЕК, но са и групата им в ЕП е гласувала против фон дер Лайен. Не одобряваме нейните приоритети. Тя е готова да ни докара до война с Русия, само и само ЕС да се докаже като най-предан евроатлантически съюзник на САЩ, добави Ганев.

Припомняме, че през изминалия ден четири партии издигнаха своите кандидати. ГЕРБ номинира Екатерина Захариева. ИТН предложи Велислава Петрова. ДПС пък издигна Искра Михайлова. ПП-ДБ се српяха на бившия екоминистър Юлиян Попов.