Костадинов: Държавата отказа да отпусне пари за адвокат на Милан Димитров, стана ли ясно, че сме американска колония?

29 Авг 2024 20:57

“Възраждане” започва кампания за набиране на средства, за да осигури защитата на българина.

„Българската държава не съществува – има една антибългарска колония, една американска колония, която може да закара всеки един от нас на заколение.“, каза Костадин Костадинов по повод на случая Милан Димитров.

Думите му бяха предизвикани от официалния писмен отказ на служебния министър-председател за осигуряване на средства за юридическа защита на българина Милан Димитров, който лежи като заложник в затвор в Тексас.

Припомняме, че „Възраждане“ изпрати официално писмо до Главчев, с искане нашата държава да осигури 150 хиляди долара за адвокат на Димитров.

След отрицателния отговор на Министерски съвет, от „Възраждане“ започват кампания за събирането на тези средства, „защото няма да оставим един наш сънародник в плен на един престъпен режим, какъвто е режимът на Байдън в Съединените щати. Престъпен държавен терористичен режим.“, както вече заяви Костадинов.

Само за няколко часа народните представители от политическата организация дариха лични средства в размер на левовата равностойност на 10 000 долара.

Средствата са дарени от: Костадин Костадинов, Ангел Георгиев, Цончо Ганев, Петър Петров и Светослав Тодоров. Засега е осигурен американски адвокат, който ще защитава нашия сънародник.

Милан Димитров беше държан като заложник година и 8 месеца в гръцки затвор, като по искане на американската прокуратура беше екстрадиран в Съединените щати. Той беше екстрадиран доста бързо, без да бъдат предупредени неговите близки. Това се случи веднага, след като стана ясно, че народни представители от „Възраждане“ са поискали среща с него в гръцкия затвор.

Благодарение на нечовешкото и жестоко отношение към него, българинът не само е сринат психически, но и е в много лошо здравословно състояние, като са му отказани лекарства, които приема за няколко заболявания, от които страда.На Милан Димитров му е иззет и апаратът за дишане, с който спи, понеже страда от сънна апнея. Апаратът е в Атина, докато Милан е в Тексас.

„Не ги интересува гладен ли си, жаден ли си – храната не само е напълно оскъдна, но и негодна за консумация. Вместо хляб ми дадоха сурово месо. Водата мирише ужасно на застояло, има неприятен вкус.“, съобщава Милан Димитров в телефонна връзка с близките си преди седмица.

Призоваваме всички български граждани да помогнат на семейството на Милан Димитров за събиране на непосилната сума за неговата защита. Очевидно е, че държавата сме самите ние, нейните граждани, защото от години нашите управляващи са служители на чужди посолства. Всеки българин може да изпадне в подобна ситуация, защото властимащите в България съвсем явно не защитават правата ни. Напротив, дори в писмото на Главчев има предупреждение и ние от “Възраждане” да бъдем безучастни по случая на невинен българин, който година и осем месеца е държан в затвори.

Сметката за набиране на необходимата сума от 150 000 долара е на името на Александър Димитров,брат на Милан Димитров.

Сметката е открита в Първа инвестиционна банка:
Сметка в лева: IBAN: BG78FINV91501017784802
BIC: FINVBGSF

Сметка в евро: BG24FINV91501017784804

BIC: FINVBGSF

Сметка в долари: BG40FINV91501017784807

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за адвокатски хонорар по случая Милан Димитров

Призоваваме всеки български гражданин, който има възможност, да помогне на нашия сънародник, изпаднал в беда.