Борисов обмисля да използва водещи кметове на ГЕРБ за министри

02 Сеп 2024 18:41

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че заедно с Изпълнителната комисия на партията ще обсъдят възможността за включването на водещи кметове като водачи на листите за предстоящите парламентарни избори. Той подчерта, че те едва ли ще станат депутати, но могат да бъдат използвани като министри, ако ГЕРБ-СДС спечели предсрочния парламентарен вот на 27 октомври.

"Ще използваме нашите кметове и областни ръководители да разясняват от първо лице това, което искаме да се случи в следващите четири години. Хората трябва да знаят, че ще вкараме най-мощните си сили. Ако пак не се състави редовно правителство, може да се разпаднат институциите", допълни Борисов от Бургас, където води среща с кметове на партията във връзка с предстоящите избори.

Той ги призова да не започват никакви ремонти дейности преди изборите, защото не е сигурно, че ще има финансиране за тях, ако ГЕРБ не спечелят вота."Без да има гаранция, че ще се финансират проектите, не копайте", каза Борисов.

Той коментира и случващото се в ДПС и БСП. Лидерът на ГЕРБ апелира партиите да се оправят вътре в тях, а не през институциите.

"Никога не сме правили коалиции нито с БСП, нито с ДПС. Ако българите излязат да гласуват, абсолютно никакво значение няма какво се случва там. Това са партии, които истински са се радвали, когато ГЕРБ има проблем", коментира Борисов.

По повод случващото се в ЦИК Борисов обясни, че е казал на колегите си, че това не е "наша работа".Вече четвърти час се отлага приемът на документи за регистрация на партии и коалиции за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Входът на Централната избирателна комисия (ЦИК) е блокиран от кордон жандармеристи и симпатизанти на ДПС-Доган и подкрепящите Делян Пеевски. Освен тях и младежи от ДПС, симпатизиращи на Джевдет Чакъров и Делян Пеевски, са на входа на сградата. И двете групи са на стълбите в очакване техните представители вътре да подадат документи за регистрация първи.

"Стегнете се, дайте висок резултат, за да направим легитимно управление", обърна се лидерът на ГЕРБ към другите партии.