Бойко Борисов: Ако няма стабилно правителство, разпадът на държава е виден

05 Сеп 2024 15:17

Разпадат се системни партии. Разпадът в ДПС дори е опасен. Има много български мюсюлмани и от двете страни. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Шумен.

Ако няма стабилно правителство, разпадът на държава е виден. Както се разпадат политическите партии, така ще се разпадне всичко, подчерта той. Според него единственият начин политическата класа да си върне доверието на избирателите е да се интересува от проблемите на хората и как да ги реши.По думите му на изборите на 27 октомври хората трябва да излязат и да гласуват. Борисов подчерта, че в противен случай в парламента може да влязат много малки партии, което е пълна загуба на гласове. Според него те не правят нищо, освен да говорят "анти". Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че последните четири години са пропилени.

Той посочи, че е забранил на ГЕРБ да се интересува от ДПС. Като не се състави правителство, видяхме какво прави служебната власт - подписва договори, по които плащаме 1 млн. лв. на ден. Това, което изкарваме от Балкански поток, го връщаме обратно, поясни Борисов.