Костадин Костадинов: Нямам нищо против да вземем Бойко Борисов като патерица след изборите

11 Сеп 2024 15:22

„Аз нямам нищо против да вземем ГЕРБ като патерица след изборите. Ако той не иска, ще питаме неговите депутати. Гледам, че в партията му има хора, склонни да правят колаборации с Пеевски и всеки един друг. Това е в рамките на шегата.“

Това разкри пред журналисти в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, попитан за коментара на председателя на партията Бойко Борисов, според когото естествените партньори на ГЕРБ са "тези, които бяхме в „сглобката“, плюс БСП и ИТН. "

"Какво говори Бойко Борисов днес сутринта няма никакво значение, защото към края на деня Бойко Борисов може да говори нещо съвсем различно. А и какво иска той – няма никакво значение", заяви лидерът на "Възраждане".

"Нямаме намерение да променяме приоритетите си. Трябва да има политики, а не: „с този мога, с онзи не мога“. Имаме ясни и категорични приоритети, ако някой застане зад тях, добре е дошъл да управлява с нас.

Ако не, ние не сме за продан и не променяме нашите позиции. Никога не се е говорило за политики, а за лични конфликти и за разпределяне на държавното управление. На това трябва да му бъде сложено край.

Всички жадуват да управляват с нас, защото ние не крадем и за тях ще бъде по-лесно. Според тях ние сме много удобен партньор", смята Костадинов.