Калин Стоянов ще бъде втори в листата на „ДПС – Ново начало“

22 Сеп 2024 14:22
Калин Стоянов ще бъде втори в листата на „ДПС – Ново начало“ Снимка: БГНЕС

Бившият министър на вътрешните работи Калин Стоянов ще бъде втори в листата на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ в Бургас за народни представители за предстоящите избори на 27 октомври. Това обяви пред журналисти водачът на кандидат-депутатската листа на формацията в Бургас Исмаил Осман. Днес „ДПС – Ново начало“ регистрира пълна листа от 28 кандидати за народни представители във Втори Многомандатен избирателен район Бургас.

Исмаил Осман определи Калин Стоянов като „човек, който направи за толкова кратко време много неща за служителите на МВР, отколкото други дългогодишни министри и директори“. Той представи и други имена в листата на коалицията, сред които са Хюсеин Хафъзов, Мирем Дервиш, Татяна Арнаудова и Михаил Михов. В листата също присъстват имена на трима кметове от община Руен.

В Деня на Независимостта на България в цялата страна ще се регистрират листите на коалиция „ДПС – Ново начало“, обяви Исмаил Осман.

С това показваме, че сме за държавата, за държавността и почитаме традиции, обичаи и национални празници, каза той, цитиран от БТА.

По думите му това е знак след изборите политическите формации да се обединят в създаването на редовно правителство.