СПОРТНИЯТ ДИСПАНСЕР ТРЯБВА ДА СЕ УПРАВЛЯВА, А НЕ ДА СЕ ВЛИВА

01 Авг 2023 10:59

 

СЪВЕТНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ СИ ЛЕГНАХА ОРТАЦИ НА ГЕРГОВ, СЪБУДИХА СЕ СПАСИТЕЛИ НА ДИСПАНСЕРА

Скъпи приятели, за пореден път се изумявам на някои ситуации в Общинския съвет на Пловдив. Понеже следя какво се случва в местния парламент, особено по важни за града и хората решения, останах крайно изненадан, когато прочетох в медиите, че ГЕРБ си приписват заслугите за спасяването на Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина, след като ден по-рано гласуваха за неговото вливане в ДКЦ – 5.

Виждам заглавие, според което “ДБ и ГЕРБ блокират решението за закриване на Спортния диспансер”. Двете партии щели да гласуват против предложението на кмета Здравко Димитров за сливането с поликлиниката в „Тракия“ и така ще го спасят.
"Категорично сме против подобно нещо (сливането) и групата на ГЕРБ ще гласуваме против това предложение", казва председателят на групата на ГЕРБ в местния парламент Йордан Илиев. Съветникът от Демократична България Веселина Александрова обяснява защо е неприемливо това сливане и как проблемите на диспансера са от лошо управление и могат да се решат, като се назначи нов управител на дружеството, вместо то да се заличава чрез сливане с една от пловдивските поликлиники.

Медиите отбелязват, че против това предложение ще гласува “почти целия общински съвет, като… против се очаква да гласуват и другите по-малки местни партии в парламента.”

И тук вече напълно се обърках, защото доста преди това същите медии разпространиха информацията, че ПЕТ партии в Общински съвет - Пловдив - “Кауза България”, ВМРО, ЗС „Александър Стамболийски“, ВМРО, “Демократична България” и ,„Съюз за Пловдив“, вече са внесли предложение за откриване на конкурсна процедура за избор на управител на Медицинския център, с единствената цел да предотвратят сливането му с поликлиниката. И ГЕРБ не е сред тези партии.

А на сесията точно групата на ГЕРБ, съветниците на Георги Гергов от “Алтернатива за Пловдив” и представителите на ДПС гласуваха обратното - Спортният диспансер да се влее в ДКЦ-V, като дружеството бъде заличено.

И се питам, в чий телевизор е грешката. Как така съветниците от ГЕРБ си легнаха ортаци на Гергов, а се събудиха спасители на един от трите подобни медицински центрове в държавата?
И защо изведнъж такъв пирует и смяна на позицията? Все пак Вашата работа не е да крадете чужди заслуги, а да работите за интересите на пловдивчани? Да сте мислили за това преди да подкрепяте заличаването на диспансера!