Танцова формация „Петлите“ гостува в пловдивската зала „Сила“ с концерт – спектакъл „Да докоснеш мечтата“

19 Окт 2022 08:07

 

Община Пловдив и Сдружение "Петлите" канят пловдивчани на един много емоционален, зареждащ и атрактивен спектакъл, който носи заглавието „Да докоснеш мечтата“ с участието на Танцова формация „Петлите“.
Специален гост в Пловдив ще актрисата Силвия Петкова.
Ще участва и Георги Димитров - създателят на уникалната за България танцова формация от деца от домовете и децата от семейства - „Петлите“, по чиято автобиографична книга е направен спектакъла „ Да докоснеш мечтата“. Премиерата бе през лятото на 2019г. в Летния театър на Бургас, където публиката плака и се радва на истинските истории, претворени в танцово шоу.
Георги Димитров ще представи в Пловдив своя личен разказ. Да дръзнеш да бъдеш щастлив! Това е спектакъл, разказващ какво е да бъдеш погален, да се почувстваш обичан, на някого да му пука за теб. В проекта са вплетени историите на Георги Димитров, израснал в дом „Коджакафалията“ град Бургас разказващи, че е важно човек да изживее собствения си живот така, че да има какво да разказва и да не се срамува от разказаното. За онази любов, която ти дава зелена светлина да бъдеш това, което искаш да бъдеш!
Сдружение „Петлите“ е дългогодишен партньор в редица инициативи, свързани с подкрепа за децата, израснали в социални институции. В спектакъла участват възпитаници на институциите, които са били част от танцовата формация от основаването ѝ до момента. От създаването до момента формацията е изнесла над 300 самостоятелни концерта в България и чужбина и е носител на многобройни национални и международни награди.
„Да докоснеш мечтата“ ще видим в Пловдив на 16 ноември от 19.00 часа в зала „Сила“. Билети в мрежата на Грабо, Ивентим и на касата на залата. Концертът се осъществява с подкрепата на община Пловдив.