"Невидимият Тонино" с ИКАР за куклен спектакъл

28 Мар 2023 11:07

 

На снощната церемония по връчването на ежегодните награди на Съюза на артистите в България - ИКАР 2023 - спектакълът "Невидимият Тонино" на Държавен куклен театър - Пловдив беше отличен в категорията "Куклен спектакъл"!

"Невидимият Тонино" е едно от най-новите заглавия в репертоара на Държавен куклен театър - Пловдив. Премиерата беше в края на миналия театрален сезон. Оттогава представлението се приема с голям успех от публиката.

Драматизацията и режисурата на спектакъла са на Елица Петкова, която с изключителен усет към детския светоглед извежда хумора и дълбоките идеи от текста на Джани Родари. Впечатляващата сценография и кукли са дело на Ива Гикова и Ивайло Николов. Музиката, която допълва съвременното звучене на представлението е на композитора Пламен Петков. В ролите са актьорите Велизар Евтимов, Елин Стоянова, Евдокия Енчева, Даниела Русева и Димитър Николов - Шаблата, които за пореден път демонстрират както индивидуалните си актьорски качества, така и силата на сплотения актьорски състав.

Main Menu