АНТИЧНИЯТ ТЕАТЪР ЗАПЯ ХИТОВЕТЕ НА ЙОРГОС ДАЛАРАС /снимки +видео /

03 Сеп 2023 12:53

 

Диамантеният глас на Гърция за първи път гостува в България на уникалната сцена на Античния театър в Пловдив. Той бе посрещнат от бурните аплодисменти на 4000 публика. Световноизвестният певец бе придружен 11 музиканти, които свиреха на китара, акордеон, флейта, пиано, саксофон, бузуки, ударни и духови инструменти. Заедно с Йоргос Даларас на сцената излезоха Аспасия Стратигу и младият изпълнител Александрос, който на някои от песните акомпанира с китарата си.
Популярният гръцки музикант пренесе публиката в неговия артистичен свят. Той направи музикално пътешествие от тангото през гръцкото сиртаки и балканските ритми до латино и фламенко музиката. Сред първите хитове, които запя публиката на Античния театър бе любимата „Всичко е добре и всичко е прекрасно“. Най-популярният гръцки изпълнител, издал над 40 албума и продал повече от 20 милиона копия по света, представи всеки един от инструменталистите в оркестъра, както и младите изпълнители Аспасия Стратигу и Александрос, които публиката бурно аплодира. В спектакъла си Даларас включи подбрани класики от огромния си репертоар.
Истински фурор предизвикаха ритмите на познатата на публиката песен на Горан Брегович „Месечина“ в гръцкия кавър на Даларас. Тя вдигна на крака меломаните в препълнения театър, създаден преди 20 века. Последваха хитове, прославили го по света и провъзгласили го като „баща на гръцкия блус“.
Публиката пя на гръцки всичките му хитове. Той даде възможност на зрителите да изпеят самостоятелно любимите си песни и това му даде повод да възкликне: „Тази нощ ще я запомня завинаги!“. Концертът продължи повече от 3 часа с малък антракт. Голяма част от публиката бяха гости от Гърция, Сърбия и Северна Македония.
„Атмосферата на Античния театър е точната локация за вълшебното въздействие на най-популярния гръцки певец по света. Щастливи сме, че имахме възможността да изпитаме емоцията от досега с Йоргос Даларас в Пловдив“, коментира Афанаси от Гърция. „Ангелският глас на Даларас докосна душите и сърцата ни“, допълни Елена, пристигнала специално да гледа любимият си изпълнител от Атина.
Феновете скандираха „Sa-ga-po!“ /Са-га-по! Обичам те!/, но диамантеният глас на Гърция избра да завърши с друг свой световен хит, който вдигна отново на крака хилядите зрители.

 

Автор : Екатерина Кючукова