8-годишна пловдивчанка триумфира със Софи Маринова в Капките

19 Фев 2024 16:27

За втора поредна година млада звезда на пловдивската школа „Арт Войс Център“ с вокален педагог Руми Иванова спечели надпреварата в шоуто „Като две капки вода за всяко дете“.

8-годишната Валентина Ванева и дуетната й половинка Софи Маринова покориха сърцата на журито и публиката с превъплъщението им като Лили Иванова в песента „Скитница“ в неделя вечерта по NOVA.

Валентина Ванева учи във втори клас на Музикалното училище в Пловдив и свири на виолончело. Макар и само на 8 години, тя вече е събрала куп награди от конкурси по пеене - Гран При и златни медали. Валентина беше солистка на Ку-ку Бенд на концерта им в Пловдив, както и на концертите на Арт Войс Център с тях по 7/8ТВ.

Освен на солфежа в училище, тя набляга и на английския език. В свободното си време обича да рисува и да си играе с приятели, но дори и тогава не спира да пее. Валентина е запалена и по пътешествията, а през лятото любимото й занимание е да кара ролери и колело из града.

Блестящо се представиха и другите две деца от школата.

11-годишният Христизян Балев от Панагюрище и Веселин Маринов изпълниха великолепно песента на легендата на италианската музика Ерос Рамацоти „Adesso tu“. През 2023г. Християн записа дуетна песен с една от миналогодишните "капки" от Пловдив - Елизабет Кирова и това е връзката му с Арт Войс Център.

9-годишната Ева Харисън, която учи в Англия, и е - като я нарекоха Рачков и Геро "наполовина пловдивчанка -наполовина англичанка" в дует с Маргарита Хранова изпя класическия шлагер „Незабрава“ на Катя Филипова.В миналогодишното издание на „Като две капки вода за децата“ пък победители станаха 11-годишната Елена Василева от „Арт Войс Център“ и певицата ДесиСлава.

Специалното издание „Като две капки вода за всяко дете“ се реализира съвместно с УНИЦЕФ България и има за цел да подкрепи кауза – закрила на всяко дете от насилие.

Известната пловдивска школа „Арт Войс Център“, основана от музикалния педагог Руми Иванова през 2014 г., се наложи като еталон за вокално майсторство и люлка на таланти, които печелят популярност и у нас и в чужбина. Децата на „Арт Войс Център“ неизменно са сред най-награждаваните на конкурсите по пеене в страната и Европа.