Дракула на лед - История за вечната любов /снимки/

21 Фев 2024 09:04
Дракула на лед - История за вечната любов Дракула на лед - История за вечната любов

 

В края на XIX век младият адвокат Джонатан Харкър и годеницата му Мина планират да се оженят. Въпреки това, поради задълженията си Джонатан трябва да остави любимата си и да отиде в Трансилвания, за да се срещне със странен стар граф, който иска да закупи имот в Лондон...

Като герои на романа се появиха артистите – фигуристи: любимите Мина и Джонатан; младата Луси, която е първата жертва на вампирите; смелият Ван Хелсинг, посветил живота си на борба с тъмните сили; гладни и безмилостни вампири и, разбира се, зловещият граф Дракула.

Артистите на театъра на лед усещат своите роли в невероятна дълбочина и в резултат на това публиката лесно попада в показаната история и усеща чувства като страх, ярост, страст и любов. Шоуто „Дракула на лед” включва акробатични елементи, въздушна гимнастика, жонглиране с огън и много други.

Зрителите видяха мащабни видео инсталации, прекрасни костюми, които ги върнаха във времето на най-древните вампири. Интерактивни декори, осветление и огледална топка запалиха цялото пространство със стотици линии бяла светлина, допринасяйки за необичайна тайнствена атмосфера. Мъгла, червен дим, летящи вампири, огън върху лед и изключително трудни елементи на кънки на лед: висока опора, спирали на смъртта, тройни скокове – на всичко това, допълнено с невероятна музика.

Саундтракът на спектакъла е създаден от младия и талантлив композитор от Санкт Петербург Алексей Галински. Алексей беше и съкомпозитор на музиката „Олимпия“, специално написана за Олимпийските игри през 2014 г. в Сочи. Той написа цялото музикално съдържание за шоуто „Дракула на лед“. Портфолиото му включва и музика за сериали като „Принцеса Анастасия“, „Алиса в страната на чудесата“, „Лешникотрошачката и повелителят на мрака“ и много други.