Ансамбъл „Тракия“ отбелязват 50 годишният си юбилей с гала спектакъл!

13 Мар 2024 13:43

„50 години емоция“ е заглавието на гала спектакълът с който ансамбъл “Тракия” ще отбележи половин вековният си юбилей! На 20 октомври на сцената на зала 1 на НДК ще се качат всички танцьори, музиканти и хористи които ще представят легендарни сценични произведения за вярната публика на магичния български фолклор!

 

Фолклорен ансамбъл „Тракия“ е създаден през 1974 г. Вече 50 години е новатор в музикалните и танцови форми, като нито за миг нe прекъсва връзката на съвременното изкуство с дълбоките корени на българския фолклор. Спектаклите на Ансамбъла излизат от рамките на традиционните концерти и по блестящ начин разкриват огромното фолклорно богатство на България от всички етнографски области. От своето създаване до сега, Ансамбълът е изпълнил повече от 8 000 концерта в 62 страни от всички континенти по света.

 

Творческият облик на „Тракия“ е създаден от проф. Кирил Дженев и се развива през годините с помощта на най-големите автори в областта на музикалното и танцово изкуство. Съществен принос за този неувяхващ творчески заряд винаги са имали и изпълнителите. Вече няколко поколения професионални артисти съхраняват емблематичните произведения на Ансамбъл „Тракия“, които са важна част от историята на сценичното изкуство и обогатяват съкровищницата на българския фолклор.
Специални гости на гала концертът са хор „Мистерията на Българските гласове“! Легендарното им женско многогласно пеене, което няколко пъти е номинирано за най-големите световни музикални награди „Грами“ ще добави още един магически щрих към богатата програма на спектакъла.

Билетите вече са в продажба в системата на Eventim , както и на касата на НДК и онлайн на tickets.ndk.bg.

 

https://www.eventim.bg/bg/bileti/50-godini-ansambl-trakiya-sofiya-national-palace-of-culture-hall-1-636628/event.html

Main Menu