ГРАФА ПОДАРИ НА ПЛОВДИВ ГРАНДИОЗЕН КОНЦЕРТ /снимки /

12 Авг 2024 15:17
Бурните аплаузи на публиката изпълниха душата на магнетичния артист, който застана пред нея одухотворен и с благодарност към всеки един Бурните аплаузи на публиката изпълниха душата на магнетичния артист, който застана пред нея одухотворен и с благодарност към всеки един Plovdivskinovini.bg

 

Любимият музикант и изпълнител излезе на сцената на Античния театър с авторската си песен „Домино“ и запявайки „В този свят, без вина виновен, няма цвят, всеки следващ спомен…“, меломаните бурно го аплодираха. Последваха „Най-щастливият човек“ и „Слънце в очите ти“ от албума „Честно в очи“ от 2006 г. След това Графа потърси негова почитателка в публиката с името Милена, която празнува моминското си парти, и я попита коя е кодовата дума. Подсказа й, че това е „Да“, като името на едноименната му песен, която изпълнява с Белослава. Публиката се изправи на крака и запя любимата си песен заедно с великолепния изпълнител, който пренесе феновете си в своя свят. С парчето „Вселена“ той благодари на пловдивската публика за любовта през годините.

Последва блок от обичаните от меломаните песни „Искам те“, „Ако има рай“, а само като чуха първите акорди на „Заедно“ зрителите се изправиха и запяха любимото парче със запалени светлини на телефоните си. Последва експлозия от фойерверки, допълвайки градуса на емоциите. След това Графа избра рязко да смени темпото с „Drama Queen“ , „Бърнаут“, „Квартални джентълмени“, „Дим да ме няма“, „А дано, ама надали“, „Невидим“, „Крадена любов“, „Страничен наблюдател“ от едноименния албум от 2019 г. и други хитове.

 

На най-старата открита сцена в България бе позициониран огромен LED екран с видеа и анимации за всяка песен, както и множество прожектори, странични монитори, които допълваха чудесната артистична атмосфера, докосваща всеки зрител. Концертът на Графа бе експлозия от чувства, които завладяха меломаните. Грандиозната продукция бе съпътствана от уникални сценични мултимедийни решения, звук и осветление. Заедно с Графа на сцената излязоха виртуозът на саксофона Венци Трифонов, Александър Обретенов, Мирослав Иванов и изключително талантливият Борислав Бояджиев – Борче, който не само впечатлява с неизчерпаемата си енергия на концерти с барабаните, но е автор и на голяма част от аранжиментите на песните на Графа, както и беквокалистките LATIDA. За първи път на сцената на Античния театър музикантът представи и балет RiO crew с хореограф Радостина Точева.

Бурните аплаузи на публиката изпълниха душата на магнетичния артист, който застана пред нея одухотворен и с благодарност към всеки един. Аплодисментите не спираха и Графа изпя „Вековна гора“ и „Никой“ /„Аз без теб не мога“/. Великолепният актьор не изневери на традицията и завърши спектакъла с безспорния си хит „Давам всичко за теб“.

„Модерен и много нежен концерт ни подари Графа“, сподели негова дългогодишна почитателка от Пловдив. „Великолепен спектакъл направи Графа и изпя любимите ни песни. Огромен респект към таланта му“, коментира красива млада дама, пристигнала специално за финалния концерт на Влади Ампов от София. „Концертът беше истинско празненство на музиката и емоциите. Съчетанието на мощни звукови и светлинни ефекти с песните на Графа създаде незабравима атмосфера, изпълнена с позитивна енергия и радост. Този магичен вечерен спектакъл остави дълбок отпечатък в сърцата на публиката“, сподели журналистът Ели Шопова, която е и мениджър проекти в НСЕП. „Изключително съм впечатлена от шоуто, ефектите и сплотеността и любовта, която лъхаше от целия екип. Концертът бе изпълнен с благодат, с която успя да ме зареди и мен. Много ми допадна, че Графа сподели сцената си с млади музиканти и танцьори, които бяха уникални“, коментира собственикът на малък бизнес Гергана Гендова. А популярната дизайнерка Румяна Ангелова заяви: „Графа приключи турнето си на Античен театър в Пловдив. Представи богато на мултимедия, балет и музиканти шоу…, но публиката пя и стана на крака на неговите емблематични балади.“ Много от почитателите на популярния изпълнител Владимир Ампов бяха пристигнали на Античния театър заедно с децата си. Малките фенове останаха до края на концерта, като особено силно се впечатляваха от хитовете му, спечелили сърцата на феновете от години.

 

И тази година харизматичният композитор, певец и продуцент подаде ръка на млади музиканти. В началото на концерта на сцената излязоха 25-мата инструменталисти от „Джуниър бенд“ с диригент Йордан Цветанов. Те за четвърта поредна година участват в турнетата на българския поп идол. Концертът в Пловдив бе финален за „Най-щастливито турне“ на Графа, който подари неповторими музикални преживявания на феновете си още в София, Стара Загора, Русе, Варна и Бургас.

 

Автор: Екатерина Кючукова