Ален Делон е поставен под съдебна защита

30 Ян 2024 10:32
Ален Делон е поставен под съдебна защита AFP

 

Френската звезда Ален Делон е поставен под "съдебна защита" от съдия по настойничество в съд в южната част на Парижкия регион. Съдът е назначил юридически представител, който да подпомага 88-годишния актьор "в медицинските му грижи" и в избора на доставчици на грижи.

На 10 януари адвокатите на Ален Делон и най-големия му син Антъни поискаха филмовата легенда да бъде "поставена под закрила" "по здравословни причини". След това, според същите адвокати, на 13 януари е извършен медицински преглед от лекар, назначен от прокуратурата. В заповедта на съдията по настойничеството от 25 януари се отбелязва, че има "разногласия между трите деца на Ален Делон, особено по отношение на медицинските грижи за него" и настойниците, "отговарящи за грижите за него". "С оглед на конфликта, който заобикаля актьора, е необходимо да бъде назначен неутрален и безпристрастен законен представител за защита на пълнолетни лица, който да му оказва съдействие", се добавя в текста.

 

От началото на януари трите деца на звездата водят бурен конфликт чрез медиите и съдилищата, като всяко от тях се кълне, че иска да защити баща си, чието здравословно състояние се влошава, след като през 2019 г. получи инсулт. 59-годишният Антъни и 29-годишният Ален-Фабиен смятат, че Ален Делон е манипулиран от 33-годишната им сестра Анушка, която уж крие от тях здравословното му състояние и би искала да го върне в Швейцария, припомня БГНЕС. Адвокат Франк Бертон, който представлява дъщерята на актьора, казва, че Анушка "е също толкова доволна, колкото и аз, че съдът е назначил агент и се е заел с проблема. Това е нещо много хубаво".