Изкуствен интелект показаха на Италианския фестивал на красотата и прическата в Пловдив

05 Апр 2024 20:38

За първи път първата дама посланичка на Италия в България Н. Пр. Джузепина Дзара преряза лентата на ХХХ юбилейно издание на Италианския фестивал на красотата и прическата.

За първи път на изложението беше показан и изкуствения интелект, който навлиза в салоните за красота.

 

„Това е революция във фризьорския бизнес. Творчеството и професионализмът на стилистите ще останат завинаги, но изкуственият интелект ще даде едно по-различно обслужване, защото той ще бъде верният приятел не само на фризьора, но и на крайния потребител. Това е само началото. България е първата страна след Италия в света, която представя изкуствения интелект във фризьорския салон“, споделиха от организаторите.„Това е нещо уникално и съм много впечатлена особено от факта, че изкуственият интелект може да бъде полезен на нас фризьорите и на нашите клиенти. Това е едно улеснение в диагностиката за установяване на косъма, от което много дами вече се нуждаят“, сподели стилистът с дългогодишен опит Светлана Кукенска.

„Най-после нашата сфера трябва да се възползва от новите технологии. Една машина с изкуствен интелект би улеснила нашата ежедневна работа“, допълни колегата й Антоан Андерсън.

На изложението е показана най-новата машина, която работи с изкуствен интелект, прави прецизна диагностика и създава персонални терапии според моментното състояние на косата.

Щ Шоуто Timeless ще позволи на гостите да преживеят миналото и бъдещето едновременно. Част от него е посветена на оценяването на емблематичните прически, които от години бележат индустрията. Най-желаните визии и цветове за косата на века. За музикалната част ще се погрижат Преслава и диджей Дамян.

 

Main Menu